İMA/İmplication Projesi “Bitiş” ile final yaptı

Hazal Haksever – Sima Kurt – Ali Can Ergin

Ege Üniversitesi’nde sanatseverlerle buluşan “Bitiş/Final’’ enstalasyonunun açılışında konuşan Tuğçe Kundakoğlu, “İpleri hayat olarak değerlendirdim. Elleriyse ölüm olarak değerlendirmek istedim. Süregelen hayatlarımızın ve birbirine benzeyen hayatların ölümle sonlandığını anlattığım bir çalışma oldu’’ dedi.

Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü işbirliğinde, İsveç Enstitüsü’nün desteklediği “Kimlik ve Toplumsal Cinsiyet” konularına odaklanan “İma/Implication” projesi kapsamında “Bitiş/Final”  isimli çalışma sanatseverlerle buluştu. Sergi, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 4.sınıf öğrencisi Tuğçe Kundakoğlu tarafından oluşturuldu. Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sergi Salonu’nda açılışı yapılan sergiye Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender, Yrd. Doç. Dr. Emine Halıçınarlı, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Merih Tekin Bender “Güzel sanatlar eğitimi dördüncü sınıf öğrencilerinin proje sergisidir. Uluslararası olan bu sergi için workshop yapıldı, workshopta Stockholm’den bir sanatçıyı ağırladık, sanatçımız çeşitli konferans ve sergi yaptı. Ardından öğrencilerimizle proje geliştirme ve çalışma süreci başlattık. 22 öğrencimiz ‘Cinsiyet ve Kimlik’ üst başlığı çerçevesinde kendi alt konseptlerini oluşturarak aynı malzemeyi dönüştürüp yeni bir performans yarattılar. Bu sergi enstalasyonun son aşaması’’ dedi.

Yrd. Doç. Dr. Emine Halıçınarlı “Öğrencimiz bu eserinde hayata doğuş ve hayatın sonunun da aslında aynı noktada başlayıp bittiğini anlatıyor. Herkes aynı duygular içinde yaşama gelmekte ve yaşamdan ayrılmakta. Böyle bir durumun konseptle olan ilişkisinde Tuğçe, eserini ‘Bitiş’ olarak adlandırmak istedi’’ diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir