Egeli genç girişimcilerin TÜBİTAK BiGG başarısı

*Türkiye genel başarı ortalaması yüzde 26 iken BİGG-Ege Üniversitesi girişimcileri  yüzde 50’lik bir oran ile desteklendi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu–TÜBİTAK- Bireysel Genç Girişim “BiGG” 2018 yılı 2. çağrısının sonuçları belli oldu. Ege Üniversitesi TÜBİTAK BiGG 2018 yılı 2. döneminde gönderdiği 14 girişimciden 7’si destek aldı. Türkiye geneli başarı oranı yüzde 26 olurken, Ege Üniversitesinin başarısı yüzde 50’de yer aldı. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversitesi, bilgiyi sanayi ile buluşturmaya,  ticarileştirmeye ve yüksek teknoloji odaklı iş fikirlerinin peşinden giden genç girişimcilerin yayında olmaya devam ediyor. Üniversitemiz girişimcilik ekibi TÜBİTAK BİGG sürecinde yoğun bir şekilde çalışarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genel başarı ortalaması yüzde 26 iken BİGG-Ege girişimcileri yüzde 50’lik bir oran ile desteklendi” dedi.

TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile genç ve yenilikçi girişimci adaylarının hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim “BİGG” programı ile girişimcilerin firmalarını kurmaları sonrası 200 bin TL’ye kadar sermaye desteği veriliyor. TÜBİTAK BiGG 2018 yılı 2. döneminde Ege Üniversitesi tarafından gönderilen 14 girişimciden 7’sinin desteklendiğini ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Ege Üniversitesi bilgiyi sanayi ile buluşturmaya,  ticarileştirmeye ve yüksek teknoloji odaklı iş fikirlerinin peşinden giden genç girişimcilerin yayında olmaya devam ediyor. EÜ EBİLTEM-TTO ve Teknopark girişimcilik ekibimiz, TÜBİTAK BİGG sürecinde yoğun bir şekilde çalışarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genel başarı ortalaması yüzde 26 iken BİGG-Ege girişimcileri yüzde 50’lik bir oran ile desteklendi. Üniversitemize güvenerek bizimle birlikte yola çıkan tüm ekiplere başarılar diliyorum. Bir sonraki başvurunun 10 Haziran’da yapılacağını hatırlatarak, genç girişimci adaylarının kaçırmamalarını öneririm. Süreç boyunca emeği geçen tüm girişim takımlarını ve girişimcilik ekosistemi partnerlerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Desteği almaya hak kazanan girişimciler Mayıs ve Haziran aylarında şirketlerini kurmaları sonucu TÜBİTAK’la sözleşme imzalayarak, 1 Temmuz 2019 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir