Egeli gençlerden golf sahalarına teknik gezi

Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksekokulu Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Programı öğrencileri, mezuniyet öncesi Antalya Belek bölgesinde bulunan uluslararası nitelikteki golf sahalarını ve Antalya Stadyumunu ziyaret etti.

Ege Üniversitesi Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ali Salman ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Bülent Budak eşliğinde gerçekleştirilen teknik gezide öğrenciler; National Golf Club, Sueno Golf Club, Maxx Royal Golf kulüplerini ziyaret ederek saha sorumlusu Green Keeper’lardan (Fatih Sönüş, Alper Ateş, Emrah Boyraz) golf sporu, alanda kullanılan alet – ekipmanlar ve çim bakımı hakkında detaylı bilgi aldılar. Antalya Stadyumunu Oğuz Baysal eşliğinde ziyaret eden öğrenciler, ayrıca özel bir firmanın çim sahalarda kullanılan alet ve makine parkında, Futbol Federasyonu Saha Denetçisi Gökhan Şimşir ile uygulamalı eğitim yapma fırsatı buldular.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  çim sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası nitelikte araştırma ve uygulamaların daha yoğun yapılmasına katkı sağlamak amacıyla “Çim Uygulama ve Araştırma Merkezi”nin 2018 yılında ilk kez Ege Üniversitesi bünyesinde kurulduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  çim konusunda eğitim veren Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Programından mezun olan öğrencilerin iş bulma konusunda zorlanmadığını, sektörün eğitimli teknikerlere ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir