“Çizgilerin Dışında” Ege’ye ödülle döndü

Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışması

“Çizgilerin Dışında” Ege’ye ödülle döndü

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 2’inci sınıf öğrencileri Ekrem Özgenç ve  Lale Gurbanova’nın yönetmenliğini yaptığı  “Çizgilerin Dışında” filmi,  İletişim Fakültesi’ne birincilik ödülüyle döndü. “Çizgilerin Dışında” filmi, Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışmasında “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Film” birincilik ödülüne layık görüldü.

Esaretten Cesarete Kısa Film Yarışması, toplumda nükseden güncel konuların üniversite öğrencileri gözünden topluma aktarılmasını ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Yarışmanın bu seneki konusu “Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddet İle Mücadele” oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak başarılarından dolayı öğrencileri tebrik etti. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Dr. Öğretim Üyesi Seda Sünbül Olgundeniz ve filmin yönetmenleri Ekrem Özgenç ve  Lale Gurbanova’yı makamında ağırlayan Prof. Dr. Budak, “Kadına ve çocuğa yönelik şiddete dikkat çekmek için düzenlenen kısa film yarışmasında ödül alan İletişim Fakültesi öğrencilerimiz Ekrem Özgenç ile Lale Gurbanova’yı, danışmanları Dr. Öğretim Üyesi Seda Sünbül Olgundeniz ve Dekanımız Prof. Dr. Dilek Takımcı’yı tebrik ederim” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Seda Sünbül Olgundeniz ve filmin yönetmenlerini tebrik eden Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “Öğrencilerimizin başarısında dolayı gururlu ve mutluyum. Her zaman onları destekliyor ve yürüdükleri bu yolda hocalarımızla cesaretlendiriyoruz. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Filmin danışmanlığını Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Seda Sünbül Olgundeniz yaptı.  Dr. Öğretim Üyesi Sünbül Olgundeniz, “Öğrencilerimizin eğitim hayatı başlangıcında sektörün içinde olmaları ve işlerine bağlı olmaları bizim için çok gurur verici. Bu projede emekleri ve çalışkanlığı ile başarılı olan öğrencilerimi tebrik ediyorum” dedi.

Filmin yönetmenlerinden olan Ekrem Özgenç kendilerini her zaman destekleyen hocalarına teşekkür ederek, “Biz, bu filmi çekerken ülkemizde ve dünyamızda yaşanan en büyük sorunu; kadına ve çocuğa şiddeti işledik. Kadının sadece evde eşinden değil de hayatının her anında şiddete, tacize maruz kalmasına değindik. Tüm kadın ve çocuklar için çizgilerin dışına çıkmaya çalıştık. Amacımız, onların çığlığı olabilmekti, inandık ve başardık. Özellikle danışman hocamız olan Seda Sünbül Olgundeniz ve Fakülte Dekanımız Dilek Takımcı’ya çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir