İzmir’de “10. Kıtalararası Rinoplasti Toplantısı” gerçekleştirildi

 Eda Taşkır – Ulaş Yıldız

 İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı, Yüz Plastik Cerrahi Derneği ve Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi (EAFPS)  işbirliğiyle düzenlenen “10. Kıtalararası Rinoplasti Toplantısı” İzmir’de gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde düzenlenen toplantıya Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Fazıl Apaydın, alanında uzman yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak böyle nitelikli ve donanımlı bir toplantıya ev sahipliği yapmak bizim için gurur verici. Toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Toplantıda konuşan Avrupa Yüz Plastik Cerrahi Akademisi Başkanı Prof. Dr. Fazıl Apaydın, “Bugün burada iki günlük bir toplantı için bir araya geldik. Toplantının adı Kıtalar Arası Rinoplasti.  Rinoplasti, burun estetik cerrahisi demek. Burada burun estetik cerrahisinin ileri yöntemlerini ele alıyoruz ve meslektaşlarımıza öğretiyoruz. Dünyanın çeşitli yerlerinden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden konuşmacılar geldi. Bu seneki mottomuz “Türk ustalarla buluşma” idi. Türkiye’de bu işi en iyi yapan kişileri davet ettik ve meslektaşlarımıza onlar anlatıyorlar” dedi.

“En iyi cerrahlar burada”

Toplantıların her yıl farklı bir kıta da olduğunu belirten Pof. Dr. Apaydın; Türkiye’nin önemli bir cerrahi merkezi haline geldiğini ifade ederek, “Bugün düzenlediğimiz, toplantılarımızın onuncusu ve bu toplantıları her sene farklı bir kıtada yapıyoruz. Bir sene Hollanda üssümüz olmak üzere Avrupa’da, bir sene Kolombiya’da, bir sene Türkiye’de İzmir’de yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Pof. Dr. Fazıl Apaydın, toplantıda 100 civarında katılımcının olduğunu ve herkesin kendi deneyimlerini paylaşmaya geldiğini belirterek  “Türkiye son yıllarda Avrupa’nın en önemli Rinoplasti (burun estetik cerrahisi) merkezi haline geldi.  Tüm Avrupa ve Ortadoğu bu iş için buraya akıyor. En iyi cerrahlar burada.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir