İletişim Fakültesi Dekanları Tirebolu’da bir araya geldi

İletişim Fakültesi Dekanları, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi ev sahipliğinde Tirebolu’da bir araya geldi. İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi (İLDEK), toplantısının 27’ncisi Tirebolu İletişim Fakültesi Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya; Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Serkan Soylu, İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz,  İLDEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ergün Yolcu, Prof. Dr. Asaf Varol, Prof. Dr. Nazım Elmas, Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Prof. Dr. Hatice Çubukçu  ile  Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yanı sıra Türkiye genelindeki İletişim Fakültelerinden  50 dekan katıldı. Toplantının açılış konuşmalarını İLDEK Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz ve Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas yaptı.

İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı’na katılan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, “27’nci İletişim Fakültesi Dekanları Toplantısı Tirebolu’da gerçekleştirildi. Toplantıda, Ülkemizin değişik illerinde bulunan İletişim Fakültesi Dekanları, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmek üzere tavsiye niteliğinde önemli kararlar aldı. Özellikle iletişim fakültesi öğrencilerinin istihdam konuları, iletişim fakültelerinin akreditasyon süreçleri, ders içerikleri ve sektörün sorunları masaya yatırılarak, nezih bir zeminde tartışıldı. Ev sahipliğinden dolayı Giresun Üniversitesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Toplantı kapsamında yapılan oturumlarda; iletişim eğitimi akreditasyon çalışmaları, iletişim eğitiminde temel eğitim dersleri ve İÇEP, iletişim mezunlarının MEB ortaöğretim kurumlarında ders verebilmesi, iletişim çalışmaları, YÖK 100/2000 Doktora bursu, üniversitelerin dijitalleşmesi ve aralarındaki bilgi akışı, öğrencilerin dil ve beceri yeteneklerini artırmaya yönelik konu başlıkları ele alındı.

Toplantının ikinci günü ise; Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, YÖKAK faaliyetleriyle ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Prof. Dr. Aziz, “Akreditasyon içi İLDEK Kurum Bilgilendirme Çalıştayı” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Oturumlardan sonra konuklara katılım belgeleri verilmesiyle gelecek yıl toplantının Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılmasına karar verildi. İki yılda bir yapılan İLDEK ve İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) birlikteliğinde yapılan sempozyumun ise İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılması kararı alındı. Ayrıca İLDEK Yönetim Kuruluna yeni üyelerin seçimi yapıldı.

Toplantı sonunda İletişim Fakültelerinin görüşlerinin alınarak çerçeve derslerin belirlenmesi, akademik teşvik ödeneği konusunda fakültelerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla rapor hazırlanarak Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) sunulması, 100/2000 YÖK doktora bursunun fakülteler içerisinde yaygınlaştırılması için YÖK nezdinde girişimde bulunulması ve öğretim görevlisi alımlarının fakültelerin uygulamalı bölümlerini kapsayacak şekilde genişletilmesi kararları alındı. İLDEK toplantısı ev sahibi Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazım Elmas’a, İLDEK olarak hazırlanan plaketin takdim edilmesi ile son buldu. İLDEK toplantıları kapsamındaki programın üçüncü gününde ise katılımcılar Giresun Kalesi ve Kümbet yaylasını kapsayan gezi programına katıldılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir