EÜ’de Prof. Dr. Kadir ve Neşe Aslan çifti emekliliğe uğurlandı

Zozan Deryaler

 Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski dekanlarından Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Aslan ve EÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Aslan emeklilik yaşamına uğurlandı.

 Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda düzenlenen Emeklilik Törenine;  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz,  Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Alper Başbay ve Doç. Dr. Esin Pekmez ile Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Toker, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Hülya Yılmaz, “Fakültemiz kurulalı 20 yıl oldu. Bu döneme kadar bizlere verdikleri emek için Prof. Dr. Kadir Aslan ve Prof. Dr. Neşe Aslan’a  çok teşekkür ediyorum. Aileleriyle sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik dönemi geçirmelerini diliyorum’’ dedi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Şevket Toker ise Prof. Dr. Kadir Aslan ve Prof. Dr. Neşe Aslan ile yaşadıkları anıları aktardı. Prof. Dr. Toker, “Her iki hocamız üniversitemizde çok değerli çalışmalar yaptılar. Kadir Hoca mesleğini çok seven, kendisini fakültesine adayan bir insan. Onunla geçirdiğimiz süre içinde kendisi, fakültemizi daha iyi hale getirmek için çalıştı. Fakültemizin çok seçkin dekanlarından biri oldu. Kadir Bey ve Neşe Hanımla çok güzel yıllar yaşadık. Bu gün onları emekli ediyoruz. Onlara aileleri ve dostlarıyla uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum” diye konuştu.

Fotoğraf ve video gösterilerinin ardından duygularını dile getiren Prof. Dr. Kadir Aslan, “Bu gün bir arada bulunmamızın nedeni ben ve eşim Prof. Dr. Neşe Aslan ile 47 yıl önce başlamış olduğumuz meslek yolculuğumuzu son gününü birlikte geçirmektir. Bu nedenle törenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümündeki bütün arkadaşlara ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Bazen insanın elinde olmadan isteği dışında da bir yaşam döngüsü olabiliyor. Bizim için her anlamda bir denk gelme, bir çakışma ve bir mutlu yaşam öyküsü gerçekleşti. Bu nedenle ikimizde 47 yıllık meslek yaşantımızın gerek sizlerle geçirdiğimiz bölümünde gerekse daha önceki dönemde memnum kalmadığımız hiçbir kesit hatırlamıyoruz. Bunda kendi değerlerimizin, inançlarımızın, iş ve meslek anlayışımızın etkisi olduğu gibi kuşkusuz birlikte çalıştığımız kişilerinde bize sundukları sevgi ve saygının önemli payı vardı. Zira insan tek başın bir anlam ifade etmez, onun yaşamına anlam katan ailesi, dostları ve çalışma arkadaşlarıdır. Kendisine uzun bir süre hizmet ettiğimiz ve bizi bağrında barındıran kurumsal yapının kendini yenilemesi ve varlığının daha dinamik bir şekilde sürdürebilmesi için ona fiziksel anlamda veda etmek gerekli ve zorunludur. Bu bir nöbet değişimidir ve kurumsal gelişmeyi sağlamada ortaklaşa sırayla bir görev alımıdır’’ dedi.

Konuşmanın sonunda Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Esin Pekmez tarafından Prof. Dr. Kadir Aslan ve Prof. Dr. Neşe Aslan’a “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir