EÜ’de “Üroloji Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar” tartışıldı

Emine Güner/Mümine Alçiçek

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde “Üroloji Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar” konulu program gerçekleştirildi. Türk Üroloji Akademisi ve Üroloji Hemşireleri Derneği iş birliği ile düzenlenen program, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı, Ege Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Üroloji Anabilim Dalı’nın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta konuşan Üroloji Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayfer Özbaş, “Üroloji Hemşireleri Derneği olarak; değişik kurum ve kuruluşların iş birliğinde bilimsel bir toplantı hazırladık. Bu toplantıda üroloji hemşireliği ile ilgili güncel bakımlar, 10 farklı kurumdan 18 konuşmacı ve 10 panel başkanının katkıları ile gerçekleşecek. Toplantımızın amacı, bu konuda güncel uygulamaların gözden geçirilmesini sağlamak ve konularında deneyimleri olan meslektaşlarımızın görüşlerini paylaşmak için ortam yaratmaktır” dedi.

Türk Üroloji Derneği Ege Şubesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Aslan ise, “Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum çünkü böyle bir katılımı uzun zamandır görmedik. Üroloji cerrahları olarak baktığımız zaman da bizler ekip olarak çalışıyoruz ve sizlerin bilimsel, teorik ve özellikle de teknolojik anlamda gelişimi hepimizi daha da güçlü kılacaktır. Ege Üniversitesi’nin katkıları ile yoğun katılımlı ve verimli geçecek bir güncelleme toplantısı yapacağımızı düşünüyorum. Hepinize başarılı bir toplantı diliyorum” şeklinde konuştu.

Program kapsamında paneller beş oturumda yapıldı. İlk oturumda “Prostat Kanseri”, ikinci oturumda “Üriner Diversiyonlar”, üçüncü oturumda “Bakım Paketleri”, dördüncü oturumda “Hızlandırılmış İyileştirme Protokolleri”, son oturumda ise “Ameliyathanede Hasta, Çalışan ve Çevre Güvenliği” konuları tartışıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir