Ege’de “Radyoaktivitenin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi” Semineri

Efecan Sezgin – Zozan Deryaler

Yunanlı akademisyen Doç. Dr. Fotini Noli, Ege Üniversitesi’ne konuk oldu. Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü’nde “Toprakta, Bitkilerde ve Sudaki Radyoaktivitenin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi” konulu seminer gerçekleştirildi. Semineri, Selanik Aristotle Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fotini Noli verdi. Etkinliğe, Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Erasmus Plus Programı çerçevesinde düzenlenen seminerde, Doç. Dr. Noli, öğretim üyesi olduğu Aristotle Üniversitesi hakkında bilgiler verdi.  Nükleer bilimler alanında gerçekleştirilen çalışmalardan ve kullandıkları tekniklerden bahseden Doç. Dr. Noli, Yunanistan’da faaliyet gösteren Termik santraller ile ilgili de bilgi aktardı.  Santrallerin çevreye yarattığı negatif etkileri yapılan ölçümler sonucu ortaya çıkan değerler ışığında yorumlayan Doç. Dr. Noli; Yunanistan’da bulunan Zazari ve Vegontis göllerinde kirliliğin yüksek olduğunu belirterek, yine de çıkan sonuçların Ege ve Marmara denizlerindeki kirlilik oranlarından daha düşük olduğuna dikkat çekti.

Seminerin sonunda Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatma Yurt Onaran, semineri gerçekleştiren Doç. Dr. Fotini Noli’ye teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir