Ürojinekoloji uzmanları Ege’de buluştu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘7. Ege Ürojinekoloji Workshop’u düzenlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum, Anatomi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalları, Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneği ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği İzmir Şubesinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, yurt içi ve yurt dışından uzmanları bir araya getirdi.

Kurs konusunda bilgi veren Ege Üniversitesi Tıp FakültesiKadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi ve Kurs Direktörü Doç. Dr. Özgür Yeniel, “ Etkinliğimiz ile ürojinekoloji alanında Türkiye’nin önde gelen isimleri ülkemizin dört tarafından gelen  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaştılar. Yine,  Viyana Üniversitesi’nden Öğr. Görevlisi Nikolaus Veit-Rubin de davetli yabancı konuşmacı olarak etkinliğimize katıldı. Toplantının ana başlıkları olan kadınlarda pelvik organ sarkması ve idrar kaçırma ilk gün teorik oturumlar ve hasta eşliğinde pratikler, ikinci gün canlı cerrahi ve üçüncü gün anatomi laboratuvarında teorik eğitim ve kadavra üzerinde pratikler ile detaylı bir şekilde tartışıldı. Artık geleneksel hale gelen toplantılarımız katılımcılar için oldukça faydalı olduğunu görüyoruz ve bu bizlerin motivasyonunu arttırıyor. Bu motivasyonla şimdiden bir sonraki toplantımızı planlamaya başladık” diye konuştu.