Prof. Dr. Bayram Göçmen için anma töreni düzenlendi

Seray Açar-Semi Tektaş

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle kısa bir süre önce tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde vefat eden ve memleketi Lefkoşe’de toprağa verilen  Ege Üniversitesi(EÜ)  Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Göçmen için EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda anma töreni düzenlendi. Törene, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferah Sayım, Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz,  akademisyenler, farklı üniversitelerdeki meslektaşları, öğrenciler ve aile bireyleri katıldı.

Prof. Dr. İhsan Yaşa, vatan sevgisi hizmetle ölçülecekse bu yolda Bayram Hocaya hakkını en ön sırada bayrağı teslim etmeleri gerektiği vurguladı. Prof. Dr. Yaşa,  “Bugün sevgili Bayram Göçmen hocamızın anısına düzenlediğimiz bu törene katılımınız için teşekkür ediyorum. Kendim, bu mesleği ne kadar sevdiğine, bu mesleğe ne kadar katkıda bulunduğuna bizatihi şahit oldum. Mesleğine hayatını adayacak bir insandı ve öyle de yaptı. Onun için mesai gözlerini açtığı anda başlıyordu. Eve gitmeyip ‘sabah nasılsa yine geleceğim’ deyip mesaisine devam ediyordu. Kendisine ve kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Nurlar içinde yatsın. Unutmayacağız. Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

“Hayatı işi, işi hayatıydı”

Bayram Hoca için mesleğinin hayatında ne kadar önemli ve büyük yere sahip olduğuna değinen Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferah Sayım, “Onun hayatı işi, işi hayatıydı aslında. Dolayısıyla bu töreni gecikmeli de olsa mutlaka yapmayı arzu ettik. Ben şu an ruhunun da bugün burada bizimle birlikte olduğuna inanıyorum. Evet, bir gün bir şekilde sevdiğimiz insanları kaybedebiliyoruz. Fakat elimizde aslında sevgi kalıyor. Gerçek olan sevgi bize bu süreçte teselli veren en büyük güç oluyor. Ben her insanın yüreğinde bir çocuk olduğuna inananlardanım. Ben Bayram Hocanın yüreğindeki çocuğu, son derece duygusal ve kırılgan olan o çocuğu, görebildiğim için gerçekten şu anda çok mutluyum. Hocamızın Ruhu şad mekânı cennet olsun” dedi.

Bayram Göçmen’in özgeçmişinin sunumunu yapan Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Ayaz sunum sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Prof. Dr. Ayaz, “Kendisini çok özleyeceğim. Ruhu şad olsun” dedi.

Bayram Göçmen’in son doktora öğrencisi olan Mehmet Anıl Oğuz, hayatının son on yılını Bayram Hocayla paylaştığını ve yeri geldiğinde aynı kaptan yemek yediğini ifade ederken, öğrencisi olmaktan gurur duyduğunun altını çizdi. Oğuz, “Saygıdeğer Hocam, abim, Prof. Dr. Bayram Göçmen’i zamansız kaybetmenin sarsıntısını derinden yaşıyorum. Ülkemizin çok kıymetli bilim insanlarından olan hocamız sayısız başarılarla dolu 28 yıllık akademik hayatı boyunca adaleti ve dobra kişiliğiyle mesleğe olan aşkı ve çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle biz öğrencilerine her zaman örnek olmuştur. Kendisine sonsuz minnet ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Bayram Göçmen’in ablası Leyla Göçmen Ahmet, “Siz zaten akademik anlamda söylenecek her şeyi söylediniz ama o benim sadece kardeşimdi. Benim tek isteğim, Atatürk’ün de dediği gibi, memleketi kalkındırmak, memleketimize sahip çıkmak, hepimizin görevi. Eğitim, üretim çok önemlidir. Eğitiminize devam edin, memleketiniz için çabalayın. Bayram şu an bizi burada izliyor. Teşekkür ederim” dedi.

Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abidin Budak, “Öğrencimiz, dostumuz, meslektaşımız. Bayram Göçmen’in muhterem ailesi, bu vefat çok acı ve çok zamansız oldu. Bayram Göçmen yedi tane doktora öğrencisinin yol göstericisi, onların abisiydi. Maddi manevi, onları arazide yakınen takip ederdi. Onların yetişmesini sağladı ve şimdi çeşitli üniversitelerde görev başındalar. Tabii biz çok değerli kardeşimizi kaybettik ama ailesi harikulade üzgün çünkü kendilerinden olanı kaybettiler. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir