Prof. Dr. Göçmen, EÜ başta olmak üzere zooloji bilim dünyasını yasa boğdu

“Sürüngenlerin Can Dostu” Yaşamını Yitirdi

 Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Göçmen, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hayata gözlerini yumdu. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) çeşitli yerlerinde sürüngenlerin yaşamı üzerine araştırmalar yapan Prof. Dr. Göçmen’in ölümü, görev yaptığı Ege Üniversitesi başta olmak üzere zooloji bilim dünyasını yasa boğdu.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sürüngenlerin yaşamları üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle “Sürüngenlerin can dostu” olarak bilinen Prof. Dr. Göçmen, 60’ın üzerinde alt tür keşfi yaparak, pek çok sürüngenin yaşam alanının korunası adına mücadele verdi. Gerçekleştirdiği araştırmalar sonucunda yılan zehrinden ilaç yapımına ışık tutacak veriler elde eden Prof. Dr. Göçmen, son olarak annesinin vefat ettiği gün keşfettiği bir semender türüne isminden esinlenerek “ulfetae” ismini vermişti.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Prof. Dr. Bayram Göçmen’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Bilime adadığı hayatı başarılarla dolu olan değerli hocamıza Allah’tan rahmet kederli ailesine ve Ege Üniversitesi camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bayram Göçmen, memleketi KKTC’de düzenlenen cenaze töreni ile Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi.

Prof. Dr. Göçmen, EÜ başta olmak üzere zooloji bilim dünyasını yasa boğdu” için bir yorum

  • 25 Mart 2019 tarihinde, saat 13:27
    Permalink

    Genç yaşta aramızdan ayrılan Prof.Dr. Bayram GÖÇMEN’e Allah’tan rahmet diliyorum. Zooloji camiasına ve meslektaşlarına başsağlığı diliyorum.
    Prof.Dr. Mehmet SIKI,Emekli,,,

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir