EÜ Tazelenme Üniversitesi’nde Yaşlılar Haftası Kutlandı

  İnci Şener-Ozan Ekiz 

Ege Üniversitesi’nde “Yaşlılar Haftası” kapsamında bir kutlama töreni yapıldı. Ege Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi’ne devam den “Yaşlanma Sanatının, Usta Sanatçıları”  Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kutlama töreninde bir araya geldi.

Törende “Tazelenme Üniversitesi” öğrencileri hocaları ile birlikte pasta kesti. Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde yapılan etkinliğe Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Geriatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve  Ege Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi  Kampüs Yürütücüsü Doç. Dr. Sevnaz Şahin’in yanı sıra Tazelenme Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Yaşlı bireyleri “Kıdemli Vatandaş” olarak tanımlayan Doç. Dr. Sevnaz Şahin “Yaşlı bireylerin toplum içinde kendilerini ifade edebilmesi, hayatına toplumla birlikte devam edebilmesi gereklidir. Bizler de bu Yaşlılar Haftası’nda çeşitli aktiviteler düzenliyoruz” dedi.

 60 yaş üstü bireylere lisans eğitimi veren Tazelenme Üniversitesinden de bahseden Doç. Dr. Sevnaz Şahin, ”60 yaş üstü bireylerin hayata daha sıkı tutunmasına yardımcı olmak, kuşaklar arası iletişimi arttırmak birincil hedeflerimizden. Yılların tecrübesine sahip olan yaşlıların da üretmeye devam edebilmesi için, yaşam boyu öğrenme ilkesi ile yapılan sosyal sorumluluk projelerini daha fazla desteklemeliyiz” diye konuştu.

Tazelenme Üniversitesinde, 60 yaş üstü bireyler, haftanın üç günü; ziraat ve bahçe bitkileri, arkeoloji, iletişim gibi derslerin yanı sıra yoga ve tango gibi konularda da eğitim görüyorlar.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir