Bilge Rana “Yarının Bilgeleri II” etkinliği ile anıldı

Ege Üniversitesi(EÜ) İşletme Topluluğu ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle, trafik kazasında hayatını kaybeden Bilge Rana anısına “Yarının Bilgeleri II” etkinliği düzenlendi. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşmacı olarak SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, caz sanatçısı Karsu Dönmez, oyuncu Melis Kaygılaroğlu ve yazar-psikolog Azra Kohen yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Ege Üniversitesi İletişim Topluluğu Başkanı Tolunay Sarıçay yaptı. Bu projeyle yardıma muhtaç birçok kişinin hayatına dokunmayı hedeflediklerini söyleyen Sarıçay, “EÜ İşletme Topluluğu olarak böyle anlamlı bir projeye emek verdiğimiz için çok mutluyuz” dedi.

Proje Koordinatörü Alev Turan, “İki yıl önce hayatımıza bir kız (Bilge Rana) girdi. Onunla birlikte birçok şeyin farkına varmaya başladık. Kısa bir süre sonra onu bir trafik kazasında kaybettik. Onun adını duyurmaya söz verdik. Biz inandık, bu yüzden bugün buradayız. Dünyanızı iyileştirmek, ilham aldığınız kişilerle sizi buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Ünlü konuşmacılardan toplumsal mesajlar

Sosyal medya üzerinden kendisine gelen kötü yorumlara “aynalama tekniği” ile cevap verdiğini belirten Oyuncu Melis Kaygılaroğlu, “Toplum olarak önümüzdeki tek engelin önyargı olduğuna inanıyorum. Bugün sosyal medyadan kadınlara gelen olumsuz ve hakaret içerikli paylaşımların neredeyse hepsinin yine kadınlardan geldiği, araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Eğitmemiz gereken kitlenin erkeklerden önce hemcinslerimiz olduğunu düşünüyorum. Çünkü kadın, şiddeti en çok yine kadından görüyor” diye konuştu.

Caz sanatçısı Karsu Dönmez, “Karsu ismi Hatay’ın Karsu Köyü’nden geliyor. Bana nereden geldiğimi hiçbir zaman unutmamam için bu adı vermişler. Bugün dünyada eşit şartlara sahip olmayan bir sürü çocuk var. Dünyadaki tüm çocuklar yeteneklerini keşfetme imkânı bulursa, dünya ne kadar da güzelleşir, insanlık ne kadar gelişir değil mi?” diye konuştu.

Etkinlik boyunca fidan bağışı standında katılımcılara bağış yapma imkânı sunuldu. Katılımcıların bağışları ile İzmir-Bergama’da “Yarının Bilgeleri Korusu” kurulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir