Ege’de “7. İLEDAK Değerlendirici Eğitim Çalıştayı” düzenlendi

Ceren Badur- Merve Kahramanlı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ev sahipliğinde “7. İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurulu (İLEDAK) Değerlendirici Eğitim Çalıştayı” düzenlendi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya; İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, İletişim Araştırmaları Derneği Genel Sekreteri Füsun Özbilgen, Esenyurt Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sacide Vural, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi ile  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nden akademisyenler katıldı.

Akreditasyon süreci, değerlendirme ölçütleri hakkında bilgi veren ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS)’nin ne olduğunu, nasıl kullanılacağını açıklayan Prof. Dr. Aysel Aziz, “AKTS hesaplamalarının ve ders içeriklerinin eğitimin kalitesinin, sürekliliğin ve ölçümlenebilirliğinin garantisi olduğunu ve öğrenci ile öğretim üyesi arasında sembolik bir sözleşme olduğunu belirterek akreditasyon değerlendirmelerinin en önemli unsuru AKTS’ye bağlı hesaplanan iş yükleridir” dedi.

Akreditasyon sürecinde değerlendiriciler açısından davranışsal boyutun önemine vurgu yapan Prof. Dr. Sacide Vural, özellikle değerlendirme kararlarında tutarlılık ve rapor yazımı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Çalıştaya katılarak “Değerlendirici Sertifikası” alan İletişim Fakültesi Dekanı Dilek Takımcı, “Akreditasyon sürecine hazırlık aşamasında bulunan İletişim Fakültesi hocaları açısından bu çalıştay çok verimli oldu. Bir yandan değerlendirici olarak bilgilendirilirken, diğer yandan akreditasyon hazırlık sürecinde daha bilgili ve bilinçli hazırlanmanın bilgisi kazanıldı”dedi. Prof. Dr. Takımcı, Akreditasyon 7. Değerlendirici çalıştayında bilgi veren ve eğitime katılan hocalara teşekkür etti.

Çalıştayın kapanış konuşmalarını Prof. Dr. Sacide Vural ve Prof. Dr. Aysel Aziz yaptı. Çalıştay sonunda katılımcılara “İletişim Akreditasyonu Değerlendirici Sertifikası” verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir