“Hayallere Açılan Kapı: Masallar”

İzmir’de görme engelli çocuklar, 9 farklı ülkenin masallarını ve müziğini tanıdılar

“Hayallere Açılan Kapı: Masallar”

Bana Broo

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünde öğrenimlerine devam eden yabancı uyruklu bir grup öğrenci görme engelliliği konusunda anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Uluslararası öğrenciler, Aşık Veysel Görme Engelliler Ortaokulu’nda “Hayallere Açılan Kapı: Masallar” adında bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Etkinlikte öğrenciler, kendi ülkelerine ait masalları geleneksel müzikleri eşliğinde görme engelli çocuklara dinlettiler. Projenin danışmanlığını yapan Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Görevlisi Ömür Özütemiz, “Bu etkinlik Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde benim bireysel olarak yaptığım bir sosyal sorumluluk projesi. Bu projeyi öğrencilerim ile birlikte gerçekleştik.  Bir anlamda öğrencilere farklı ülkelerin  kapılarını açarak hayal dünyaları geliştirmek istedik. Bu proje her yıl sürdürebilir bir proje, biz ilk uygulamasını yaptık. 9 farklı ülkeden öğrencimiz, 9 farklı ülke masalı ve müziğini tanıttılar. Görme engelli çocuklarımızın hayatlarını renklendirmeye çalıştık” dedi. Farklı kültürlerle tanışan görme engelli öğrenciler etkinlik anında oldukça keyifli dakikalar yaşadılar.