EÜ Hemşirelik Fakültesinden “Minder Sohbetleri”

“Aşk, Sevgi, İlişkiler”

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde “Aşk, Sevgi, İlişkiler” adlı “Minder Sohbetleri” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen etkinliğe Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı Beceri Laboratuvarında düzenlenen “Minder Sohbetleri” etkinliğinde, akademisyenler,  öğrencilerle bir araya geldi. Minder Sohbetlerini açan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Engin sohbetlerin amacını ve nedenlerini açıkladı.

Prof. Dr. Esra Engin ‘‘Hemşirelik Fakültesi Dekanlığının teşviki ile Ruh Sağlığı Hastalıkları Hemşirelik Anabilim Dalı olarak amacımız, ‘Minder Sohbetleri’ adı altında belli konular çerçevesinde kampüsteki tüm öğrencileri öğretim elemanlarını bir araya getirmek. Bilimsel felsefi veya güncel konularda birlikte tartışmalar yaparak, hem bireysel yaşantımıza hem de toplumsal yaşantımıza fayda sağlamak. Olabilmenin ve birlikteliğin gücünü hissedebilmek.  Öncelikle bizler öğrenciler için buradayız. Öğrencilerimize ulaştığımız her zaman  memnun kalıyoruz. Dolayısıyla sadece dersler vasıtası ile değil etkinliklerde de bir arada olabilmek daha sosyal sayılabilecek bir ortamda bilimsel sohbetlerin yapılabileceğini göstermek önemli. Aslında okul her yerdir.  Biraz bunu verebilmek. Her ay bir etkinlik planladık. Konularımızı belirledik. Anabilim Dalımız öğretim elemanları kendi ilgi alanlarına göre konularını belirlediler. Böylece bu etkinliğimizi sürekli hale getireceğiz. Daha sonra tabi öğrencilerimizden ve hocalarımızdan çalışanlarımızdan gelen istekler doğrultusunda da şekillendirebiliriz” dedi.

Minder Sohbetleri kapsamında hocalar öğrencilerle bir araya gelip arkadaşça bir ortamda fikir alışverişinde bulundular. Sohbetin aylık konuyu “Aşk, Sevgi, İlişki’’ farklı bakış açılarından incelediler.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir