EGESEM’den “Agroekolojisi ve Gıda Grupları” Konferansı

Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM)  tarafından Toplumsal Farkındalık ve Bilinçlendirme Etkinlikleri kapsamında “Agroekolojisi ve Gıda Grupları” konulu konferans gerçekleştirildi. EGESEM Seminer Salonu’nda düzenlenen seminer, Prof. Dr. Tayfun Özkaya tarafından verildi. Konferansa Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Pınar Köymen Çağar, akademisyenler katıldı.

Agroekoloji hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özkaya, “Agroekolojinin tarım sistemlerini ekolojik ve sosyo-ekonomik bakış açısı ile tanımladığını sınıflandırdığını ve incelediğini söyledi. Agroekolojinin sosyal hareketlerle iyi uyuştuğunu ifade eden Prof. Dr. Özkaya, “Agroekoloji sosyal olarak katılımcı, ekonomik olarak yerel kaynakların kullanımını sağlar. Kültürel olarak ise yerel kültürel bilgiye saygı duyar ve harekete geçirir. Ekolojik olarak da köylü sistemlerini canlandırır, optimize eder” diye konuştu.

Prof. Dr. Özkaya, sunumunda Fethiye, Marmaris ve İzmir’deki agroekolojiye örnek pazarlar ile ilgili bilgiler verdi. Konferans sonunda Öğr. Gör. Köymen Çağan, Prof. Dr.  Özkaya’ya “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir