Ege’de Lisansüstü Öğrencilerine Oryantasyon Programı

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi(EBİLTEMTTO) ve Fen Bilimleri Enstitüsü işbirliği ile lisansüstü öğrencilerinin araştırma süreçlerini etkin bir şekilde yürütmeleri ve proje sonuçlarını gerek akademik gerekse girişimcilik alanlarında en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla “14. LOOPEGE Lisansüstü Oryantasyon Programı” gerçekleştirilecek.

Lisansüstü öğrencilerin tez çalışması sürecini ve bundan sonraki araştırma hayatını kolaylaştıracak ve destekleyecek olan oryantasyon programı, 20-22 Şubat tarihleri arasında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Konferans Salonu’nda yapılacak. Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı tüm Anabilim Dallarına (Fen Bilimleri, Ziraat Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Su Ürünleri, Disiplinlerarası Anabilim Dalları) kayıtlı öğrencilerin isteğe bağlı olarak katılacağı program, Biyomühendislik ve Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğrencileri için zorunlu tutuluyor.

Üç gün sürecek program kapsmında; Lisansüstü Eğitim Sürecinde Yapılması Gerekenler, EÜ Kütüphane Web Sayfasının Kullanımı, Tehlikeli Atık Yönetimi,  Laboratuvar Güvenliği Kuralları (Biyolojik, Kimyasal ve Fiziksel Güvenlik),  Uygulamalı Literatür Tarama Araştırma Teknikleri, Makale Yazma Tekniği,  Sanayi Destekli Projeler ve TGB,  Ege Üniversitesi Fikri Haklar Usul ve Esasları Hakkında Bilgilendirme, Patent Bilgisi, Süreçleri, Patent Veri Tabanlarında Araştırma, İnovasyon Yönetimi, Girişimcilik ve Şirket Kurma,  Akademik Sunum Teknikleri, Proje Hazırlama Yöntemi, Proje Desteği Veren Kurum ve Kuruluşlar,  Özgeçmiş, Başvuru ve Motivasyon Mektubu Hazırlama,  Yurt Dışı Öğrenci Değişim Programları ve Yurtdışı Eğitim Olanakları konularına değinilecek.

Oryantasyon programı sonunda üç günlük eğitimlerin tümüne katılım gösteren öğrencilere sertifika verilecek. Programa kayıtlar ise internet üzerinden “online” gerçekleştiriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir