Egeli 12 gençten büyük başarı

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişim ve desteleriyle yeniden yapılanan EÜ Gençlik ve Spor Kulübü başarılara imza atmayı sürdürüyor. Bu yıl ilk kez kurulup Büyük Erkekler Basketbol Liginde mücadeleye başlayan EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, ligi 2’nci olarak tamamlayarak bir üst lige çıktı. Takımın lisanslı oyuncusu da olan Rektör Budak, “Takımımızı ve antrenörümüz aynı zamanda da Spor Bilimleri Fakültesi dekanımız Timuçin hocamızı kutluyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın talimatıyla yeniden yapılandı. Basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok branşta faaliyetlerine başlayan kulüp kısa sürede önemli başarılara imza attı. Kulübün faaliyetlerine ciddi destekler veren Rektör Budak, basketbol takımının da lisanslı oyuncu olarak forma giydi ve maçlara giderek Egeli gençleri yalnız bırakmadı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer’in antrenörlüğünü üstlendiği EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, ilk kez katıldığı ligdeki mücadelesini zirveden kopmadan sürdürdü. Takım, son maçında Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonunda İBB Basketbol Takımı karşısına çıktı. Rektör Budak, üst yönetim, çalışanlar ve öğrenciler de tribünde Egeli genç sporculara tezahüratlarıyla destek verdi.

EGELİLER 72-61’LİK SKORLA MAÇI ALDI

Kıyasıya mücadelenin galibi Egeli gençler oldu. Maçı 72-61’lik skorla kazanan EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, 1 puanlık averaj farkıyla ligi 2’nci olarak tamamladı ve bir üst lige yükselmeye hak kazandı. Maç sonunda sahaya inip sporcularla kucaklaşan ve her birini tebrik eden Rektör Budak, “Takımımızı ve antrenörümüz  Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Timuçin hocamızı kutluyorum. Basketbol branşında takımımız bir üst lige çıktı. Şimdi yeni bir başlangıç olacak. Erkekler Bölgesel Basketbol Liginde oynayacağız ve Ege Üniversitesi kampüsünde kendi sahamızda maçlara çıkacağız. 100 bin kişilik kampüste, çalışanlarımız ve öğrencilerimizle takımımızın yanında olacağız. Ayrıca kulübümüzü ve takımımızı maddi manevi desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

“İLK TURU TAMAMLADIK”

Takım antrenörü Prof. Dr. Gençer, elde ettikleri başarının arkasında Rektör Budak’ın destekleri olduğunu dile getirip, “Rektör hocamız kulübümüzün yeniden yapılanmasını sağladı ve her zaman kulübümüze sporcularımıza, bizlere destek oldu. Büyük bir heyecanla çalışmalara başladık ve ilk turu tamamladık. Artık Bölgesel Basketbol Ligine terfi ettik, orada da üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Öğrencilerimizle hep beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem eğitimi hem de basketbolu beraber yürütmeye çalışıyoruz, başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi. EÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi olan takım kaptanı Barkın Omurtay ise “En zorlu mücadelemizi kazandık. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz. Bundan sonra maçlarımızı kendi spor tesislerimizde yapacağız. Hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir