Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi’nde kadına pozitif ayrımcılık var”

*Ege Üniversitesi çalışanlarının yüzde 58’i kadın

*Ege Üniversitesi akademik personelinin yüzde 54’ü kadın

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi çalışanı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çiçek takdim ederek kutladı.

Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nde çalışanı kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü görevleri başındayken kutladı. Sabah saatlerinde bürolarda çalışan kadınları tek tek ziyaret eden Prof. Dr. Budak, günlerini kutladı ve çiçek takdim etti. Ege Üniversitesi’nde kadınların her zaman önceliğinin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Budak “ Ege Üniversitesi her alanda olduğu gibi kadın istihdamı alanında da fark yaratıyor. Ege Üniversitesi’nde 7 bin 164  personel içerisinde 4 bin 117 kadın çalışan istihdam ediliyor. Bu rakam çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 58’inin kadınlar olduğunu gösteriyor. Akademik kadromuz 3 bin 78 kişiden oluşuyor. Akademik kadromuz içinde bin 639 kadın çalışanımız mevcut. Akademik kadromuzun yaklaşık yüzde 54’ü de kadınlardan oluşuyor. Ege Üniversitesi öğrenci olarak da güçlü bir yapıya sahip. Toplamda 64 bin 948 öğrenci sayımız içinde 29 bin 555 kadın öğrencimiz var. Rakamlarında gösterdiği gibi Ege Üniversitesi’nde kadına her zaman pozitif ayrımcılık var. Ege Üniversitesi, her zaman kadınlarımızı omuzlarında yükseltmiştir” dedi.