Haydi Çocuklar Sömestrde Ege’ye…!

EÜ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) “Sömestr Tatili Eğitimleri” verecek

Haydi Çocuklar Sömestrde Ege’ye…!

Hakan Gitmez-Utku Ulaş Erdoğan-Selim Akmut

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) “Sömestr Tatili Eğitimleri” kapsamında miniklere eğitim verecek. 6-18 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen eğitimler 21 Ocak – 1 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacak. Çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayacak olan eğitimleri Ege Üniversitesinin çeşitli akademik birimlerinde görev yapan akademisyenler verecek.

Eğitimlerin içeriği ile ilgili bilgi veren EGEÇEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya, “Konusunda uzman akademisyenler tarafından verilecek derslerde çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Fen bilimlerinden görsel sanatlara, matematikten uzay bilimlerine kadar birçok konuda 15 farklı eğitim verilecek. 2012 yılından bu yana Çocuk Üniversitesinde 6-18 yaş arası bütün çocuklara yaz dönemlerinde ve sömestr dönemlerinde eğitimler veriliyor” dedi.

Eğitim çeşitliliğinin gittikçe arttığını söyleyen Doç. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya, “Ders seçimlerine daha çok öğrenciler değil veliler bakıyor, bizim önerimiz beraber bakmaları. Çocuğun ilgisini çeken eğitimler olursa kendisi karar versin. Birbirinden ilgi çekici, öğretici ve eğlenceli dersler oluyor. “Yaşamın Yapı Taşları”, “Astronomi de Sistem Uygulamaları”, “Stop Motion Animasyon Atölyesi”, “Yüzen Renkli Taşlar” ve benzeri eğitimler gerçekleşecek. Eğitimlerin hepsi yerinde, konunun bulunduğu fakültelerde yapılacak. Bu eğitimler çocukların bilime karşı olumlu tutum geliştirmesini sağlayarak, bilim ve üniversitenin ne olduğu konusunda farkındalık yaratmaktadır. Eğitimlerimizin bazıları 3 er saatten 5 gün olurken, bazıları tek gün 2 saat olabiliyor, eğitimden eğitime farklılık gösterebiliyor. Eğitimler ile çocukların bilimi, sanatı, sporu sevmelerini, keşfetmelerini; bilimsel konuları çözümleyebilecek etkinlikler yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Çocuklara,  çok disiplinli bilimsel düşünceyi geliştirecek  yaratıcı ve yenilikçi fikirleri ortaya çıkaracak uygulamalar yaptırmayı; bilimsel kültürü yaygınlaştıracak etkinlikler planlamayı ve yeni nesil bilim insanı profili oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir