Minik hastalar yılbaşı kutlamasıyla moral buldu

Baz Mohammad Yosufi- Feride İbraimova- Saygın Büyüktüzün

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİT-VAK) tarafından hasta çocuklar için yılbaşı kutlaması düzenlendi. Tedavi gören çocuklara moral vermeyi amaçlayan etkinlikte çocukların eğlenceli anlarına aileleri ve sağlık çalışanları da eşlik etti.

EÜ Tıp Fakültesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde, KİT-VAK tarafından hasta çocuklar için yılbaşı kutlaması düzenlendi. EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kansoy, tedavi sürecindeki çocuk hastaların moral bulmaları için çeşitli etkinlikler düzenlediklerine dikkat çekti. Prof. Dr. Kansoy, “Tedavi gören çocuklar için bu uzun süreçte yalnızca kemoterapi değil, aynı zamanda onlar için bir sosyal ortam yaratmak, onların moralini, motivasyonunu yüksekte tutmak da önemlidir. Geçici olarak hastalığı sebebiyle olağan yaşantısından uzak kalan çocuklara, bu ortamı hastane kapsamında oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yılbaşı etkinliğini 27 yıldır düzenli olarak yaptıklarını belirten KİT-VAK Yönetim Kurulu üyesi Nesrin Coşkun, “Kurulduğumuz günden bu yana her yılbaşı, her bayram öncesi, okullar açılırken, okullar kapanırken bu tür etkinlikler yapıyoruz” dedi. Etkinlikte animatör grup tarafından çeşitli oyun ve gösteriler düzenlendi. Daha sonra pasta kesilerek, çocuklara hediyeler dağıtıldı.