Moda tasarım öğrencilerinin staj imkanları genişliyor

Ahsen Demircioğlu-Şebnem Subaşı- Rana Beyza Öztürk

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ile Roteks Tekstil arasında Moda Tasarım Bölümü öğrencilerine staj imkanının sağlanması için protokol imzalandı. Ege Üniversitesi Rektörlüğü Eski Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Füsun Abay ve  Prof. Dr. Mehmet Ersan, Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gonca Özçelik Kayseri ve Roteks Tekstil Koordinatör ve Üretim Direktörü Bahadır Güneşoğlu katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, “Öğrencilerimize böyle bir imkanın oluşturulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “Öğrencilerimizin okul dışı yaptıkları staj süresi kısıtlı idi. Bu süreçte öğrencilerimizin daha fazla verim alabilmeleri için bu sürenin uzatılması oldukça önemli bir konuyu oluşturuyordu.   Biz de bu aşamada öğrencilerimizden gelen talepleri dinledik ve Roteks Tekstil grubu ile konuştuk. Öğrencilerimiz için uygun bir staj imkânı sağladık” dedi.

Roteks Tekstil Koordinatör ve Üretim Direktörü Bahadır Güneşoğlu, “Öğrencilerin, okuldan mezun olduktan sonra bizi tercih etmeleri, bizim için bir avantajdır. Kapımız onlara her zaman açık. Bizim esas amacımız, pratik eğitim vermek. Staj süresinde verilen pratik eğitimler sırasında öğrencileri gözlemleyip departman seçimlerinde de onları yönlendiriyoruz. Örneğin, üretim departmanında çalışmak isteyen öğrencinin satış departmanında daha iyi olabileceğini söyleyerek o alana teşvik ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir