Ege’de LINK-UPS Projesi imzalandı

Asena Karcıer- Ayaulym Zhexenbayeva

         İZMİR ( Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile Genç Topluluk Medyası Yapıcıları için Sosyal Girişimcilik (SEYMM) Projesi ortakları arasında işbirliği protokolü imzalandı. SEYMM Projesi’nde yer alan Portekiz ve Bulgaristan ortakların yanı sıra İtalya ile İspanya’dan yeni partnerlerin işbirliğini de kapsayan LINK-UPS adlı yeni proje, Avrupa Birliği’nden fonlanmaya hak kazandı.

EÜ Rektörlüğü Eski Senato Salonu’nda EÜ Rektörlüğü ile Genç Topluluk SEYMM Projesi ortakları arasında işbirliği protokolü imza töreni düzenlendi. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Kutsal Turhan ile Prof. Dr. Mehmet Ersan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, projenin Portekiz Koordinatörü Dr. Antonio Silva Dias, EÜ adına SEYMM Projesi’nin yürütücüsü Prof. Dr. Aylin Göztaş, akademisyenler ve SEYMM Proje ekibi katıldı.

Rektör Budak,  yaptığı konuşmada “Ege Üniversitesi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri. Bu tür projeleri yapacak alt yapı ve teknik donanıma sahip olmak bize gurur veriyor. Bu projeleri ilerletmek ve geliştirmekten yanayız. Hocalarımızın yapacağı projelere destek olmak bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Projenin Portekiz Koordinatörü Dias, “Bu anlaşmayı yapmaktan, Türkiye’de ve Ege Üniversitesinde olmaktan çok memnunuz. Bu tarz projelerin devamında da birlikte çalışmak isteriz” dedi.

İmzalanan projeyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Aylin Göztaş, “İmzaladığımız proje dezavantajlı yetişkinleri kapsıyor. Dijital dönemde dezavantajlı ve telekomünikasyonunu geliştirmeye ihtiyacı olan 45 yaş üstü kişilere yönelik bir portal kurmaya karar verdiğimiz LINK-UP Projesi Avrupa Birliği’nde 1. seçilerek, fon almaya hak kazandı” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir