Ege Mizah Fest 7 Kapılarını Açtı

Aybike  Göcekli – Cengiz Erdem – Fırat Altıntaş

İZMİR (Ege Ajans) – Bu yıl yedincisi düzenlenen Ege Mizah Festivali kapılarını açtı.  Birbirinden ünlü isimlerin konuk olacağı festival, ziyaretçilerini üç gün boyunca Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde ağırlıyor. Ege Üniversitesi Karikatür Mizah Topluluğu (EKAMİT) tarafından düzenlenen, bugüne kadar 76 ünlü isim ve 57 binin üzerinde seyirciyi ağırlayan Ege Mizah Festivali, bu yıl da “Aralıktan Gülümse” başlığı ile 7’inci kez mizah severlerle buluşuyor. Etkinlik, gerçekleştirilen açılış ile başladı. 13 Aralık’a kadar sürecek olan etkinliğin son gününde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, özel konuk olarak festivale katılacak.

“Yüzde yüz öğrenci festivali”

EKAMİT tasarım ve organizasyon sunucusu İhsan Canıtez, yaptığı açılış konuşmasında, Ege Mizah Festivalinin dünden bugüne gelişiminden bahsetti. Canıtez “ 2011 yılında yola çıktık. 7 seneye 7 festival sığdırdık. Ege Mizah Festivali tamamen öğrenciler tarafından hazırlanıp sizlerin beğenisine sunuldu” dedi.  Canıtez, “Bu yıl da yine yüzde yüz öğrenci festivali kimliği ile bir marka olarak seyircilerin karşısında olan festivalde birbirinden ünlü isimler yer alıyor ve almaya devam edecek” diye konuştu. 

“Her festival bir kütüphane”

Ege Mizah Festivali bünyesinde yapılan “Her Festival Bir Kütüphane” projesi ile ilk ve ortaokul düzeyinde kitaplar toplanarak Siirt’ten, Kırklareli’ne ülkenin dört bir yanında ihtiyaç sahibi okullarda kütüphaneler kuruluyor.

Birbirinden ünlü isimleri ağırlayacak olan festivalin ilk gününde  Cem İsçiler, Ruhi Sarı, Anıl Piyancı, Kadir Doğulu ve Oyun Hamuru Doğaçlama Tiyatro Ekibi izleyicilerle buluştu. Etkinliğin detaylı programına Ege MizahFest ve EKAMİT sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir