Ege’de “Anadolu’dan Esintiler”

Oğuzcan Aslan-Güzelcan Şahin-Naqibullah Sabir

İZMİR(Ege Ajans) Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrenci etkinlikleri kapsamında  Konservatuvar Öğrencisi Hasret Ceren tarafından “Anadolu’dan Esintiler” isimli müzik dinletisi düzenlendi.  Ege Üniversitesi Devlet Türk Mu sikisi Konservatuvarı Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Vekili Prof. Dr. Hakan Cevher, Müdür Yardımcısı Dr. Zeynel Demir, konservatuvar öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Danışmanlığını Öğretim Görevlisi Nesem Yenipazar’ın üstlendiği dinletide, solist Hasret Ceren’e sazlarıyla Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencileri Alper Koçer, Serkan Erdoğan, Onur Uçar, Serdar Çelebi ve Ali Buyruk eşlik etti. Etkinlikte  “Gönül Gel Varalım”, “Gözlerim Yollarda”, “İlahi Dostun Bağına”, “Gara Camışları Vurdum  Bayıra”, “Dünya Umuruna Meylini Verme”, “Deli Derviş Ayağı”, “Karedir Kaşların Eğmeli Değil”, “Gözün Açık İse” adlı Anadolu yöresine ait türküler seslendirildi.

Program sonunda Prof. Dr. Hakan Cevher, sanatçılara “Teşekkür Belgesi” verdi.