AKM’de “Türk Dünyasının Müzikleri” yankılandı

Deniz Kılıç- Faki  Aydın

İZMİR(Ege Ajans) – Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun “2018-2019 Sanat Sezonu Periyodik Konseri” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda düzenlenen konsere sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün bünyesindeki topluluğun, ses ve dans performansı konsere katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Sanat Yönetmenliğini Şavk Kırçiçek’in yaptığı konserde, Rumeli’den Kazakistan’a Gagauzya’dan İran Kaşkay Türklerine, Karaçay Kumuk Türklerinden Anadolu’ya,  Azerbaycan’dan Özbekistan’a, Uygur’dan Kırım’a uzanan Türk Dünyası coğrafyasının en güzel eserleri geleneksel halk oyunlarıyla birlikte sunuldu.

Segah Niyaz İlahisi ve ney eşliğinde sunulan semazen gösterisi ise izleyicileri adeta büyüledi.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Müdürü Mehmet Güngör, topluluğun misyonunun Türkçe konuşulan bütün toplulukların müziklerini ve danslarını yapmak ve bunları hem bu coğrafyalara hem de diğer milletlere tanıtmak olduğunu söyledi. Güngör, “Topluluğumuz Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı. Bizim misyonumuz Türk Dünyasının müziklerini yapmak.  Türkçe konuşan tüm dillerin müziklerini danslarını yapıyoruz. Amacımız müzik ve dansı tanıtmak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir