ÇEVMER’in “Perşembe Seminerleri” devam ediyor

   Alperen Desti-Ali Can Ergin

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) “Perşembe Seminerleri” devam ediyor. Seminerler, ÇEVMER Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Her Perşembe akademisyenler ve lisansüstü öğrencilerinin çeşitli konularda gerçekleştireceği seminerlerin programı ise şu şekilde;

  •  29 Kasım 2018 tarihinde Prof. Dr. Nalan Kabay, “Membran Ayırma Yöntemleriyle Arıtılarak Geri Kazanılan Atık Suların Tarımsal Sulamada, Proses Suyu Üretiminde ve Peyzaj Amaçlı Yeniden Kullanılması” konulu seminerini gerçekleştirecek.
  • 6 Aralık 2018 tarihinde Lisansüstü Öğrencisi Basri Aksu, “Tereftalik Asit Kimyasalını Biyoparçalama Aktivitesine Sahip Olan Pseudomonas Sp. Organizmasının Liyofilizasyon ile Raf Ömrünün Uzatılması” konulu sunumunu yapacak.
  • 13 Aralık 2018 tarihinde Doç. Dr. Raika Durusoy Onmuş, “Değişen Çevresel Koşullar ve Bulaşıcı Hastalıklarda Buna Bağlı Değişim” seminerini gerçekleştirecek.
  • 20 Aralık 2018 tarihinde Lisansüstü öğrencisi Gülsezim Oryngali, “Pestisitlerin Canlılar Üzerindeki Etkileri” sunumunu, aynı gün Lisansüstü öğrencisi Turkay Israfılova, “Ağır Metallerin Çevreye ve İnsan Sağlığına Etkileri” adlı sunumunu yapacak.
  • 27 Aralık 2018 tarihinde Lisanüstü öğrencisi Nazım Şahin, “Nesnelerin İnterneti ve Çevre İçin Sunduğu Çözümler” adlı sunumunu, aynı gün Lisansüstü Öğrencisi Gizem Balmuk ise “Zeytin Atıklarının Kuru ve Yaş Karbonizasyonlarının Karşılaştırılması” isimli sunumunu gerçekleştirecekler.
  • 3 Ocak 2019 tarihinde Prof. Dr. Aysun Uğur Görgün, “Nükleer Tekniklerle Toprak Erozyonu Hızının Belirlenmesi” konulu seminerini gerçekleştirecek.
  • 10 Ocak 2019 tarihinde Doç. Dr. Özgür Tatar, “Türkiye’de İklim Değişikliğinin Buğday Üretimi Üzerine Etkilerinin ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi” konu başlıklı seminerini gerçekleştirecek.
  • 17 Ocak 2019 tarihinde Doç. Dr. Göknur Ş. Aydın, “Endüstri 5.0 Perspektifinden Mikroalgler” olan seminerini gerçekleştirecek.
  • 24 Ocak 2019 tarihinde Doç Dr. Ortaç Onmuş, “Türkiye’deki Sulak Alanlarımız Ve Sulak Alanların 1914-2014 Yılları Arasındaki 100 Yıllık Değişimi” adlı sunumunu gerçekleştirecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir