EÜ Tıp Fakültesi’nde “’Kromotografik Analiz Kursu” düzenlendi

Ali Can Karakulak

İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü işbirliği ile  “Kromatografik Tekniklerin Eser Analizde Kullanımı İle Kromatografik Analizlerde Kemometri ve Validasyonu” kursu düzenlendi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi  Solunum Araştırma Merkezi’nde gerçekleşen kursun açılışına EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.  Tuncay Göksel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mesleki tecrübelerin paylaşılmasında önemli bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “’Kromotografik Analiz Kursumuzda Polonya’nın Nicolaus Copernicus Üniversitesinden Prof. Dr. Boguslaw Buzsevsky ve ekibi de bizimle birlikteler.  Eser analiz ile ilişkilin kromotografik tekniklerinin paylaşıldığı kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Budak’ın konuşmasının ardından Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Pelit, Torun Nicolaus Copernicus Üniversitesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Boguslaw Buszewski, Dr. Tomasz Kowalkowski, Dr.Tomas Ligor ve  Dr. Joanna Rudnicka sunum gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir