Ege’de “Yaşamın Tadını Çıkarmaya Devam” fotoğraf sergisi açıldı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ana Koridoru’nda “Yaşamın Tadını Çıkarmaya Devam” fotoğraf sergisi açıldı.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Çetinkalp, Diyabet Eğitim Hemşireleri Yıldız Özbey ve Vildan Özkan Derviş tarafından hazırlanan ve  Fotoğrafçı Ozan Çetinkalp’in çekimlerinden oluşan sergide; şeker hastaları objektifin karşına geçti. “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergiye  sağlık çalışanları ve hastalar yoğun ilgi gösterdi.

Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından 2018 yılı temasının “Diyabet ve Aile” olarak belirlendiğini ifade eden  Proje Sorumlusu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Çetinkalp, “Sergimizde aile desteği alan; yaşamlarını ve diyabetlerini başarılı bir şekilde yöneten diyabetli hastalarımız model olarak yer aldılar. Sergimizi gelecek nesillere sağlıklı miras bırakma ve diyabet farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirdik. Bu hafta düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle şeker hastalığı konusunda farkındalık yaratmayı amaçladık. Dünya Diyabet Günü kapsamında ayrıca, Tıp Fakültesi öğrencilerimiz vatandaşlarımıza beslenme ve yaşam tarzlarına yönelik bir anket uygulayarak bilgilendirme broşürleri de dağıttılar’’ diye konuştu.

    “Yaşamın Tadını Çıkarmaya Devam” sergisi, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevki Çetinkalp, Parazitoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Turgay tarafından açıldı.

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir