Prof. Dr. Budak, “Tezhip ve çini çok özel bir alan”

Ege Üniversitesi’nde “Tezhip ve Çini Sergisi” sanatseverlerle buluştu

Prof. Dr. Budak, “Tezhip ve çini çok özel bir alan”

Ali Şahini – Bilâl Enes Akkoyun

İZMİR(Ege Ajans) Ege Üniversitesi (EÜ) Etnografya Müzesi Sergi Salonu’nda Sanatçı Zeliha Avundukluoğlu’nun tezhip ve çini eserleri sergilendi. EÜ Kültür ve Sanat Danışma Kurulu’nun katkılarıyla hazırlanan sergiye Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve sanatseverler katıldı.

 Sergiyi gezip Avundukoğlu’ndan eserler hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Necdet  Budak,  Ege Üniversitesi olarak sanatı önemsediklerini ve bu alanda iddialı olduklarını söyledi.  Prof. Dr. Budak, “Tezhip ve Çini çok özel bir alan, Uygur Türklerine kadar dayanan tarihsel bir kökü var. Değerli sanatçımız Zeliha Avundukluoğlu’nu üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

 Zeliha  Avundukluoğlu ise “Ege Üniversitesi’ne böyle bir sergi imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Sanatı burada sergilemek kadar güzel bir şey yok” dedi.

Sergi sonunda Avundukluoğlu, Prof. Dr. Budak’a el yapımı özel bir eser hediye ederken Prof. Dr. Budak da Avundukluoğlu’na “Teşekkür Belgesi” verdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir