Öğr. Gör. Dr. Kişi, “Dünyada Atatürk gibi liderlerin sayısı çok az”

Ege Üniversitesi’nde “Atatürk ve Cesur Lider” konferansı düzenlendi

Öğr. Gör. Dr. Kişi, “Dünyada Atatürk gibi liderlerin sayısı çok az”

Bengisu Atalay- Berdan Dinçer

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen  “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” kapsamında Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nde  “Atatürk ve Cesur Lider” isimli konferans gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü  Öğr. Gör. Dr. Şule Sevinç Kişi’nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge’nin yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının, devrimlerinin ve başarılarının anlatıldığı konferansta konuşan Öğr. Gör. Dr. Üyesi Şule Sevinç Kişi, Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasına vurgu yaptı. Öğr. Gör. Dr. Kişi, “Dünyada Atatürk gibi liderlerin sayısı çok az. Milleti için her alanda dönüşümü, değişimi kan dökmeden başarmıştır. Özellikle Hatay’ın Türkiye’ye katılması konusunda çok yoğun çaba sarf etti. Öyle ki, hasta yatağında dahi gözünü açtığında ilk sorduğu soru ‘Hatay’ı ne yaptınız’ olmuştur. Sağlığında Hatay’ın Türkiye’ye katılmasını göremedi ancak emekleri boşa gitmedi. O’nu bir kez daha özlemle anıyoruz ” diye konuştu.

Etkinlik sonunda, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge,  Öğr. Gör. Dr. Şule Sevinç Kişi’ye katkılarından dolayı “Teşekkür Belgesi” verdi.  Belge takdiminde kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Bilge, “Atamız hayatın içinde olan bir insandı. Özel toplantılarında belirli kişileri toplar ve hayatı konuşurdu. Böyle bir lidere her ülke sahip olamadı. İyi ki biz sahibiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir