EGESEM’de “Film Dili” Atölyesi Başlıyor

Özgür Cem Boynueğri-Fatih Karagöl

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) tarafından “Film Dili” atölyesi düzenlenecek. EGESEM’in kültür, sanat ve kişisel gelişim programları arasında yer alan atölyenin yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa yapacak.

Atölye çalışması 13 Ekim Cumartesi günü Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sürekli Eğitim Merkezi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecek. Atölye, görüntüyü oluşturan öğelerin; aydınlatma, renk, çekim açıları ve ölçekleri, kurgu ve benzeri  işitsel ve yazılı kodların anlamlı bir bütün oluşturarak izleyicilere nasıl ulaştığı, bu öğelerin filme özgü anlam dünyasını nasıl şekillendirdiği eğitimin içeriğini oluşturuyor.

Katılımcıların film eleştirisi yöntemlerinin yol göstericiliğinde, filmler entelektüel bakış açısıyla yorumlayabilmesi ve görüntülerin altında yatan göstergeler ve anlamları çözümleyebilmesinin hedeflendiği çalışma sonunda katılımcılar, temel film kuram ve yapılarını değerlendirebilecek.

 Katılımcılar öncelikle film eleştirisi yöntemlerini öğrenerek,  filmleri izleyecek ve ardından interaktif çözümleme, değerlendirme etkinliğine katılacak. Eğitim sonunda tüm katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir