Prof. Dr. Budak; “Sağlık Kampüsü Projesine Başlayacağız”

Genç Alerjistler ile Alerjide Yenilikler Sempozyumu Başladı

Prof. Dr. Budak; “Sağlık Kampüsü Projesine Başlayacağız”

Selin Büşra Temiz

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde “Genç Alerjistler ile Alerjide Yenilikler Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Esen Demir, Eş Genç Başkanı Uzm. Dr. Nurşen Ciğerci Günaydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, sempozyumun gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Budak “Araştırma konusunda, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin örnek alınacak bir usta çırak ilişkisi var. Köklü bir fakülte olan Tıp Fakültesi’nde, çok değerli hocalarımızın başarıları ve deneyimleri mevcut. Bu kadar bilgi birikimi ve deneyimin olduğu bir fakültede bu birikimlerin genç arkadaşlara; uygulamanın yanında bu tür konferanslar aracılığı ile aktarılmasını rektörlük olarak önemsiyoruz. Ege Üniversitesini daha iyi noktalara getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Ege Üniversitesinin ‘Araştırma Üniversitesi’ olması açısından 2019 yılının önemli bir yıl olacağını ve bir “Sağlık Kampüsü” projesine başlanacağını ilk defa sempozyumda duyuran Rektör Prof. Dr. Budak, “Fiziki koşullar açısından Çocuk Hastanesi başta olmak üzere hastanemizde bir değişime ve dönüşüme ihtiyacımız var. Bununla ilgili hazırlıklara başladık. Bu projemizi devletle birlikte el ele gerçekleştireceğiz. Hayalimizde Eczacılık, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimlerini kapsayan bir sağlık kampüsü yapmak var” diye konuştu.

 “Genç Alerjistler ile Alerjideki Yenilikler Sempozyumu”nda besin alerjileri, besin alerjisinde zorluklar ve yenilikler, astım, anafilaksi, alerjik rinit, immünoterapi ve yılın makaleleri oturumları düzenlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir