Prof. Dr. Mert, “İzmir, tarih boyunca barış dolu bir şehir olmuştur”

Ege’de “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu”konferansı

Prof. Dr. Mert,  “İzmir, tarih boyunca barış dolu bir şehir olmuştur”

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu” dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.  Ege Üniversitesi(EÜ) Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Kutsal Turhan,Atatürk İlke ve İnkılapları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Mert,  fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul, araştırma ve uygulama merkezi ve meslek yüksekokulu müdürleri,  idari ve akademik çalışanlar, öğrenciler katıldı.

Program kapsamında Prof. Dr. Hasan Mert,  “9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu” konulu bir konferans verdi. Yaptığı konuşmada İzmir’in kurtuluş sürecindeki kahramanlık hikâyelerinden ve Atatürk’ün İzmir’e geliş sürecinden bahseden EÜ Atatürk İlke ve İnkılapları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Mert, “Başka 9 Eylül’ler yaşanmasın diye bugün 9 Eylül’ü kutluyor ve anıyoruz. Öğrencilerimizle yaptığımız geziler ile kahramanlık hikâyelerinin yaşandığı yerleri görme şansı bulduk. İzmir; tarih boyunca camilerin, havraların, sinagogların, kiliselerin yan yana olduğu barış dolu bir şehir olmuştur. İzmir’in Türk olmasını sağlayan Çaka Bey’i, Umur Bey’i, Timur’u unutmadan; İzmir’in Türk kalmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Fahrettin Altay’ı, Yıldırım Kemal’i, Yüzbaşı Şerafettin Bey’i ve tüm şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Konferans sonunda EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Hasan Mert’e günün anısına bir “Teşekkür Plaketi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir