EÜ Eczacılık ve Fen fakültelerinin yeni dekanları göreve başladı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Fen Fakültesi’nin yeni dekanları göreve başladı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın önerisiyle Yüksek Öğretim Kurulunca, EÜ Fen Fakültesi Dekan Vekilliğine Prof. Dr. İhsan Yaşa, EÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Vekilliğine ise Prof. Dr. Ayfer Yalçın  atandı.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin yeni dekan vekili  EÜ Temel Eczacılık Bölümü Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer Yalçın  oldu. İdari ve akademik birçok görevde bulunan Prof. Dr. Ayfer Yalçın,   Society for Free Radical Research- Europe (SFRR-E) ve  Türk Biyokimya Derneği üyeliğini sürdürüyor. Prof. Dr. Ayfer Yalçın,   biyokimya alanında yaptığı çalışmalarla bilim dünyasından yakından tanınıyor.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Yaşa dekan vekili olarak göreve başladı. Biyoteknoloji Derneği ve  Biyologlar Derneği üyesi olan Prof. Dr. İhsan Yaşa,  bilim dünyasında, bakteriyoloji, mikrobiyoloji ve  biyoteknoloji alanlarında yaptığı çalışmalarla biliniyor.