Ege’den “Değişim Programları Ofisi” modeli

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde teşkilatlandırdığı yeni “Öğrenci Değişim Programları” modeli ile diğer üniversitelere örnek teşkil edebilecek bir uygulamaya imza attı. Ege Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği uluslararasılaşma stratejisine uygun bir platform yaratarak her konuda olduğu gibi değişim programları konusunda da öncülüğünü ortaya koydu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın göreve gelmesi ile birlikte öğrenci dostu bir uluslararası ilişkiler anlayışının Ege’de ilk uygulaması olan model doğrultusunda “Değişim Programları Ofisi” yeniden yapılandırıldı. Hiyerarşik ve işleyiş olarak yenilenen “Değişim Programları Ofisi” Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerine başladı.

Yeni uygulamaya giren model ile  Ege Üniversitesi değişim programlarının öğrenciler üzerinde külfet oluşturan işlemlerinin artık  tek bir noktadan yapıldığını söyleyen  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak her zaman öğrencilerimizin daha kaliteli ve nitelikli eğitim almaları yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulduğumuz ‘Değişim Programları Ofisi’ ile öğrenci ve çözüm odaklı anlayışımızı sürdürüyoruz. Oluşturduğumuz bu ofis sayesinde öğrencilerimiz, ERASMUS programı başta olmak üzere Mevlana ve Farabi öğrenci değişimi programları ile ilgili her türlü işlemlerini tek merkezden yapabilecek. Ofisimiz, öğrenci dostu bir anlayışla hizmet veriyor.  Daha önce yurt dışı eğitim programlarına katılmak için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Dış İlişkiler Ofisi arasında mekik dokuyan Egeli gençler, artık, tek bir merkezden tüm işlemlerini yürütebiliyor. Ege Üniversitesi olarak, küreselleşmenin getirdiği değişimin bilinci ile uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine ve çeşitlendirilmesine ağırlık veriyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir