Gökeyüp Köyü Düğünleri Fotoğraf Sergisi Ege’de

Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’nde “Geçmişi Günümüze Taşıyan Gökeyüp Düğünleri”  fotoğraf sergisi yoğun ilgi görüyor

Ahsen Demircioğlu- Memduha Meryem Ceylan

         İZMİR(Ege Ajans) –Ege Üniversitesi ve Salihli Belediyesi  işbirliğiyle fotoğraf sanatçıları Ayşegül Çetinkalp ve Aylin Telef’in “Geçmişi Günümüze Taşıyan Gökeyüp Düğünleri” temalı fotoğraf sergisi, Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’nde yoğun ilgi görüyor. Sergi, Manisa’nın Salihli İlçesi’ne bağlı çömlek ustalarıyla ünlü Gökeyüp Köyü’nde gerçekleşen bir düğünün hikâyesini aktaran fotoğrafları içeriyor.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyesi ve Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin, Etnografya Müzesi’nin farkındalığını arttırmak için sürekli sergiler, sunumlar ve müzik dinletileri düzenlediklerini söyledi.       

Prof. Dr. Özbilgin “Gökeyüp Köyü düğünleriyle ilgili bir fotoğraf sergimiz var. Ayşegül Çetinkalp ve Aylin Telef’in kendi yaptıkları bir çalışma. Bir bakıma alan araştırması diyebiliriz. Gökeyüp Köyü Salihli’ye bağlı bir köy. Bu serginin hikayesi ise şöyle; Ayşegül Hanım ve Aylin Hanım Gökeyüp Köyü’ne gidiyorlar ve orada bir düğünün baştan sona fotoğraf çekimlerini yapıyorlar. Fotoğraflar, düğün yemeğinden, gerdek gecesine kadarki tüm düğün sürecini kapsıyor. Sanatçılar, kaç gün sürdüğüne, nasıl yapıldığına bakmaksızın düğünün bütün aşamalarını fotoğraflarıyla belgeliyorlar” dedi.

Günümüz koşullarında geleneksel yaşamı örneklediği için önemli bir fotoğraf sergisi olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Özbilgin, “Türkiye’nin en modern bölgelerinden bir tanesi içinde olmasına rağmen, Gökeyüp’ün geleneksel yaşamlarını kültür içinde hala özgün bir şekilde devam ettiğini gösteriyor” diye konuştu.

“Geçmişi Günümüze Taşıyan Gökeyüp Düğünleri” fotoğraf sergisi 15 Mart tarihine kadar Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi’nde açık kalacak.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir