Doktora Sonrası Araştırma Bursu

Buse Uçurum-Belgin Demirtuğ

İZMİR(Ege Ajans)-Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu (Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu),Türkiye’de doktora programına kayıtlı, tez konusunu ile ilgili resmi onayları almış olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tez konusuyla ilgili araştırma yapmak isteyen doktora öğrencileri için Doktora Tezi Araştırma Bursu olanağını sunuyor. Fulbright Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı için adayların “Başvuru Paketi” oluşturmaları ve bu paketi komisyonun Ankara Merkez Ofisi’ne ulaştırmaları gerekiyor.

Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursuna adaylar 26 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru yapabilecek. Başvuruların değerlendirilme süreci Ekim-Aralık 2018 tarihleri içerisinde gerçekleştirilecek. Başvuru evraklarının değerlendirilmesi sonrasında mülakatlara çağrılacak adaylar belirlenerek adaylık süreci detaylarının paylaşılacağı ve katılımın zorunlu olduğu bir toplantı düzenlenecek.

 Doktora Sonrası Araştırma burs programı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üniversitelerde alanları ile ilgili araştırma yapmak isteyen ve doktora derecesini bursun son başvuru tarihinden önceki 5 yıl içerisinde almış genç akademisyenlere yönelik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir