Ege’den can dostlara “can” suyu

Buse Uçurum- Şeyma Coşartekin – Belgin Demirtuğ

İZMİR(Ege Ajans)- Yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmalarını önlemek için hayvan severler can dostları için çalışmaya devam ediyor.

Yılın en yüksek sıcaklıklarının yaşandığı bu günlerde su ve mama bulmakta zorlanan sahipsiz sokak hayvanları ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Sıcak havalarda Ege Üniversitesi personeli ve gönüllü hayvan severler çevredeki canlıların yem, su, kuru ve yaş mama ihtiyaçlarını karşılayarak, onlara barınma olanakları sağlıyor.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi ve Foça Hayvanlara Yardım Derneği Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu, “Öncelikle sokak hayvanı diyoruz ama uzun yıllar önce bütün yaşadığımız alanlar onların yaşam alanıydı. Dolayısıyla biz onların yaşam alanını istila ettik. Bu anlamda onlara borçluyuz. Onların bir can taşıdığını unutmamalıyız. Can dostlarımıza duygusu olmayan bir eşyaymış gibi, bir nesneymiş gibi davranamayız, davranmamalıyız. Bir diğer konu ise kışın nasıl ki mamaya ve korunacak yerlere ihtiyaçları varsa yazın da onları sıcaktan koruyacak gölgeli ve serin yaşam alanlarına ihtiyaçları var. Yazın daha fazla su ve serin yerler ön planda olmalı. Herkes kapısının önüne iki üç kap su bırakmalı. Bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyorum ve minik can dostlarımıza daha fazla yaşam alanı oluşturmaya özen gösterilmesini rica ediyorum” dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder “Her zaman kış şartlarında hayvanların korunması için tedbirler alır ve farkındalık çalışmaları yaparız, ancak yaz ayları da   onlar için çok tehlikeli olabilen aylardır. Özellikle su konusunda daha duyarlı olunmalı. HAYTAP olarak belediyeler ile iş birliği içindeyiz ve tüm belediyeleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bir diğer konu farkındalık yaratmak. Bunun için billboard çalışmaları çok önem kazanıyor. Biz de uzun yıllardır billboardlarda hayvan hakları çalışmalarını ve görsellerini toplumla paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir