Prof. Dr. Budak, “15 Temmuz gecesini unutturmayacağız”

İZMİR(Ege Ajans)- İzmir’in Konak Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 2’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa Ege Üniversitesinden (EÜ) geniş katılım sağlandı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hep birlikte tek yumruk demokrasiye sahip çıkacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

Konak Meydanı’nda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 2’nci yıldönümü programı düzenlendi. Programda, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, üst yönetim, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve çok sayıda idari personel de hazır bulundu. Ege Üniversitesi tarafından alanda, Demokrasi Şehitleri anısına lokma döktürüldü. Ellerinde Türk Bayrakları ile Demokrasi Nöbetine katılan Egeliler alandakilerle Türk Milleti’nin hiçbir gücün boyunduruğu altına girmeyeceğini yüksek sesle haykırdı.

“DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Kanlı gecede Türk Milleti’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanları doldurarak darbecilere büyük bir tokat attığını dile getiren EÜ Rektörü Budak, bir kez daha Demokrasi Şehitlerine Allah’tan rahmet diledi. Rektör Budak, “Hüzünlüyüz çünkü bu gece aynı zamanda şehitlerimizin ruhunu anıyoruz. Üniversitelerimiz, vatandaşlarımız ve tüm kamu kuruluşlarımızla ülkemizin geleceğine sahip çıkmak üzere burada toplandık. Ülkemizi daha iyi bir geleceğe taşımak için hep birlikte tek yumruk olarak demokrasimize sarılacağız. 15 Temmuz gecesini hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu kara lekeyi tarihe gömmek istiyoruz” diye konuştu. Rektör Budak, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ve protokol üyeleriyle Konak Meydanı’nı dolduranları selamladı. Daha sonra alandakiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki konuşmasını LED ekrandan izledi, şehitler için dua etti.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir