“Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları”

Mert Ermiş – Furkan İçen – Emre Gül

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi(EÜ), tıp, temel bilimler ve yabancı dil gibi alanlarla birlikte sanatta da verdiği eğitimlerle farklılık yaratıyor. EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, özel yetenek ile öğrenci alan programlara yönelik “Müziksel Algı Ve Bellek Geliştirme Kursları” açtı.

Kursla ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sıtkı Bahadır Tutu “Kursumuzun amacı; özel yetenek sınavı ile giriş yapılan lisans programlarına öğrenci hazırlamak ve İzmir’deki bu açığı kapatmak ’’ diye konuştu. Kurs kapsamında İşitme (piyano), Makamsal Algı (Tambur-Bağlama), Ritim Algısı, Eser Dinleme (THM-TSM) gibi derslerin verildiğini belirten Doç. Dr. Tutu, özel yetenek sınavı mülakatlarında icra edilecek eserlerin seçiminin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Müziksel Algı ve Bellek Geliştirme Kursları bitiminde, 6-10 Ağustos 2018 tarihleri arasında Türk Halk Oyunları Uygulama ve Çalgı Yapım Atölye Kursları gerçekleştirilecek.

Deneyimli öğretim elemanları tarafından verilen kurslar 10 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı kurulduğu ilk yıldan bu yana geleneksel müzik, oyun ve çalgı kültürüne ait değerleri, bilimsel yöntemlerle gelecek kuşaklara aktaracak yetkin eğitimciler, akademisyenler ve sanatçılar yetiştiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir