29. Uluslararası Bilimsel-Uzman Tarım ve Gıda Sektörü Kongresi İzmir’de düzenlenecek

Ege Kesebir-İnanç Babacanoğlu

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Saraybosna Tarım ve Gıda Bilimleri Üniversitesi ortaklığında 26-28 Eylül tarihleri arasında  “29. Uluslararası Bilimsel-Uzman Tarım ve Gıda Sektörü Kongresi” düzenlenecek.

Küresel tarımsal zorlukların üstesinden gelmek için tarım bilimleri alanında en yeni araştırma sonuçlarını sunmayı amaçlayan kongre, Çeşme’de yapılacak. Kongrede, özellikle Balkanlarda ve dünyanın diğer bölgelerinde yapılan tarım uygulamaları ile ilgili uzmanlık bilgileri katılımcılarla paylaşılacak.

İlgili tüm disiplinlerden akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirecek olan kongrede;  Tarım Ekonomisi, Hayvan Bilimleri, Biyosistem Mühendisliği, Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Bitki Koruma, Tarım Makineleri, Tarla Yapıları ve Sulama, Tarımsal Biyoteknoloji ve Peyzaj Mimarlığı konuları ele alınacak.

Kongrenin Onursal Komitesinde; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Saraybosna Üniversitesi Rektörü Dr. Rifat Skrıjelj,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Abay, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Mustafa Bolca, Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zlatan Saric  yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir