Makedonya’da eğitim gören öğrenciler Ege’yi ziyaret etti

İZMİR(Ege Ajans)- Makedonya’nın Gostivar kentinde eğitim gören 45 öğrenci, Türkiye’deki üniversiteleri tanımaları için düzenlenen gezide Ege Üniversitesini de ziyaret etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret eden öğrenciler, okudukları şiir ve seslendirdikleri Yunus Emre’nin ilahisiyle gönülleri mest etti. Öğrencilere özel ilgi gösteren Rektör Budak, üniversite eğitimi için gençleri Ege’ye davet etti.

Makedonya’nın Gostivar kentindeki Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezinde lise eğitimi alan 45 Türk öğrencinin Türkiye’deki üniversiteleri tanımaları için 1 haftalık gezi programı düzenlendi. Program kapsamında İzmir ve Manisa’da üniversitelerle ilgili bilgiler alan öğrenciler, Ege Üniversiteni de ziyaret etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tarafından ağırlanan öğrencilere EÜ hakkında bilgiler verildi.

REKTÖR BUDAK, ÖĞRENCİLERİ EGE’YE DAVET ETTİ

Öğrencilere özel ilgi gösteren Rektör Budak, Ege Üniversitesinde birçok ülkeden yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim aldığını hatırlatarak, “Dünyanın farklı noktalarından kentimize gelip üniversitemizde eğitim gören yabancı konuklarımızı, Türk öğrencilerden ayrı tutmadan en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Makedonya’da lise eğitimi alan siz kardeşlerimizi de üniversitemizde görmek isteriz. Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, bilimsel çalışmaların yanı sıra büyük bir aile, bu ailenin bir ferdi olmanız bizleri mutlu eder” diye konuştu. Öğrenciler, okudukları şiir ve seslendirdikleri Yunus Emre’nin ilahisiyle gönülleri mest etti. Günün anısına, Rektör Budak’a, Gostivar Saat Kulesi’nin resmedildiği bir tablo verildi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir