Genç iletişimciler sektöre hazır

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 48. Dönem Mezuniyet Töreni

Genç iletişimciler sektöre hazır

Delil Ekin-Dilara Taner

İZMİR(Ege Ajans) –Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 48. Dönem Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 260 genç iletişimcinin mezuniyet sevinci yaşadığı törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, mezuniyet gününün, öğrencilik hayatının en önemli günlerinden birisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ersan, “Bugün Ege Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalığını yaşayarak mezun oluyorsunuz. Unutmayın ki burada biriktirdiğiniz anılarınız, hayatınız boyunca hafızanızda yer edinecektir. Çocuklarınıza ve torunlarınıza anlatacağınız hikayeleriniz olacaktır. Ege Üniversitesi mezunu olarak bundan böyle daha büyük sorumluluklar yükleneceksiniz. Sizler, yükleneceğiniz sorumlulukların gerekliliğini yerine getirecek donanıma sahip bir şekilde buradan mezun oluyorsunuz. Öncelikle kendinize güvenmeli, ailenize ve milletinize yararlı birer bireyler olmalısınız. Bundan sonra da üniversitemizin kapıları hepinize açıktır. Sizleri meslektaşlarımız olarak tekrar aramızda görmek istiyoruz. Hepinize başarılı bir kariyer, huzur ve sağlık dolu bir yaşam diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.

Törende kısa bir konuşma yapan Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Müge Elden, mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutlayarak, genç iletişimcilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı ise  “Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesinden mezun olan gençlerimizin ailelerine teşekkür ediyorum. Gençlerimizin iyi bir tahsil alması adına sergilediğiniz üstün çaba için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Mezunlarımızın bu çabaya layık bir duruş sergileyeceğinden eminim. Sevgili mezunlarımızın hepsine başarılar ve mutluluklar diliyorum. Çalışma hayatına atıldıktan sonra deneyim kazanmanız ve başarılı olmanız bizim için çok önemlidir. Sizin başarınız ve mutluluğunuz, bizim mutluluğumuzdur” dedi.

Konuşmaların ardından diplomaları verilen öğrenciler, yemin ederek meslek hayatlarına ilk adımlarını attılar. Tören, öğrencilerin kep atması ve aileleriyle fotoğraf çektirmesiyle birlikte sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir