Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek emekli oldu

Prof. Dr. Budak, “Emeklilik, yepyeni bir başlangıçtır”

Yaren Medin-Nilay Baştürk-Sinem Almış

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek uzun yıllar görev yaptığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli oldu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen “Emeklilik Töreni”nde konuşan Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek, “Çocuklar bizim sevgi odağımız, kalp de sevgi kaynağımızdır. Ne mutlu bana ki sevgi kaynaklarıyla ilgilendiğim bir mesleğim oldu. Çocuklara duyduğum sevgi hiçbir zaman bitmez” dedi.

 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek uzun yıllar görev yaptığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden emekli oldu. Törene, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek’i, erkenden emekliliğe uğurluyoruz. Emeklilik asla bir son değil, yepyeni bir başlangıçtır. Üniversitemize önemli hizmetler veren birçok çocuğumuza şifa olan Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek Hocamıza emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlıklı ve mutlu bir emeklilik yaşamı geçirmesini temenni ediyorum. Üniversitemiz açısından Prof. Dr. Özyürek,  Çocuk Kliniği Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı’nın simgelerinden birisidir. Bu Bilim Dalımızın değerlerinin oluşmasında katkısı büyüktür. Prof. Dr. Özyürek,  alanında son derece başarılı ve değerli bir bilim insanıdır. Çocuk kalp hastalıklarının tanı ve tedavileri ile ilgili önemli bilimsel başarılara imza attığını biliyorum. Sözlerimin sonunda değerli hocamız Prof. Dr. Arif Ruhi Özyürek’e üniversitemize ve tüm bilim dünyasına kattıklarından dolayı hem kurumum hem şahsım adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Ege Üniversitesi’nin kapıları size her zaman açık olacaktır. Sağlığınız, mutluluğunuz ve huzurunuz daim olsun” dedi.

“Çocuklar bizim sevgi odağımızdır”

Törende duygularını dile getiren Prof. Dr. Ruhi Özyürek, “Pediatrik kardiyoloji de çok sıkıntılı ama güzel günlerimiz oldu. Bugün  bana emekli olduğumu hissettirmediğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Çocuklar bizim sevgi odağımız, kalp de sevgi kaynağımızdır. Ne mutlu bana ki sevgi kaynaklarıyla ilgilendiğim bir mesleğim oldu. Çocuklara duyduğum sevgi hiçbir zaman bitmez” dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Oğuz Koylu, “Derler ki kurumlar kalıcı, insanlar geçicidir. Ancak o insanların gelip geçerken nasıl iz bıraktığı çok önemlidir. Ruhi hocamız da bizlere örnek davranışlarıyla ve yaptığı katkılarla derin izler bıraktı. Pediatrik kardiyolojinin hem üniversitemizde hem de ülkemizde bugünlere gelmesinde çok önemli emekleri olmuştur. Özellikle de girişimsel anlamda fakültemizde birtakım şeylerin yerleşmesine ve gelişmesine vesile olan kişidir. Örnek bir hoca olarak birçok asistan ve uzman yetiştirdi. Bu bir ayrılık değil hocamız her zaman engin bilgileriyle bizi aydınlatmaya devam edecektir. Kendisine mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

“Örnek bir öğretim üyesi oldu”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı   Prof. Dr. Savaş Kansoy, “İyi bir öğretim üyesi her yönüyle örnek bir insan olmalıdır. Kişilikli, idealist ve ahlaklı olma özelliğini taşımalıdır. Tüm bu iyi özelliklerin hepsini kendinde taşıyan, örnek bir öğretim üyesi olan Prof. Dr. Ruhi Özyürek bugün bizleri bırakıp çalışma hayatımızdan resmi olarak ayrılıyor. Ama onun bizlerden tamamen kopmayacağına olan inancımız tam. Kendisi çocuk kardiyoloji bölümünü geliştirdi ve yükseklere taşıdı. Kardiyoloji tanı ve tedavileri konusunda düzeyi çok yükseltti. Ege Üniversitesi çocuk kardiyoloji bölümünün ülkedeki sayılı merkezlerden biri olmasında Prof. Dr. Ruhi Özyürek hocamızın katkılarını hiçbir zaman unutamayız. Hocamızın Anabilim Dalına verdiği katkılardan ötürü teşekkür eder ve emeklilik hayatında ailesiyle birlikte mutluluklar dilerim’’ diye konuştu.

Tören sonunda Prof. Dr. Ruhi Özyürek’e emeklerinden ve katkılarından dolayı Prof. Dr. Savaş Kansoy ve Prof. Dr. Ertürk Levent tarafından “Teşekkür Plaketi” verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir