“Nu Atölyesi Seramik Sergisi”, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde

Mustafa Kösem – Mert Ölmez – Ayaulym Zhexenbayeva

 İZMİR (Ege Ajans) –Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde “Nu Atölye Seramik Sergisi”nin açılışı yapıldı. Sergide, birbirinden değerli 28 sanatçının muhteşem eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide; Asuman Aydoğan, Ayça Yel, Aynur Yağız, Ayşe Özsaman, Bingül Oyman, Ebru Yetim, Fatma Çalık, Gülay Genç, İpek Candaş Atay, Kamuran Öztan, Lale Göklükay, Lale Malay, Mahmure Tulgar, Melda Bakar, Melda Turhan, Meziyet Emül, Mine Hasbay, Müjgan Eden, Naile Turşucu, Nilüfer Ünlütürk, Nurdan Bozkurt, Nurgül Bilen, Yasemin Gümüşkesen, Yasemin Özkan, Yeşim Hafızoğlu, Oya Yakar, Pakize Sarıkaya ve Sabiha Sınanmış gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

Sergiyle ilgili bilgi veren Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi Kazı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zafer Derin, “Gılgamış ve Anfora temalarının ardından bu sergimizde Minos teması işleniyor. Eserleri seçerken arkeolojik ve kültürel açıdan değerlendirmelerde bulunuyoruz” diye konuştu. Farklı bakış açısıyla ve farklı yorumlamalarıyla eserlerin kalitelerinin artmasında etkili olan Nu Atölye Seramik Sergisi, 22 Haziran’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

 Yeşilova Höyüğü İzmir’in içindeki en eski yerleşim alanı. 2003 yılında keşfedilmeden önce en çok 5 bin yıl eskiye giden geçmişi olduğu düşünülen İzmir, Yeşilova Höyüğü’nde yapılan kazılarda elde edilen bulguların ardından, Anadolu’nun en eski yerleşimlerinden biri olduğu anlaşıldı. 2005 yılında İzmir Arkeoloji Müzesi’yle birlikte başlanan kazılara, 2008 yılında itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ege Üniversitesi adına Dr. Öğretim Üyesi Zafer Derin başkanlığında devam ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir