Türkü sevdalılarını buluşturan gece

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu’ndan muhteşem konser

Türkü sevdalılarını buluşturan gece

Mert Ölmez-Ayaulym Zhexenbaeva-Mustafa Kösem

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Seçilmiş eserlerin sunulduğu konserde Türk Halk Müziği Korosu üyeleri dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.  Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda gerçekleştirilen konserin yönetmeliğini Dr. Zeynel Demir yaptı.

İzmirliler yoğun ilgi gösterdiği konserde koro, “Çamlığın Başında Tüter Bir Tütün, Hiç Olur Mu Dağlar Başı Dumansız, Ben Razı Değilem Hicrana Gama, Çay İçinde Adalar, Yandı Canım Tende, Aydost Deyince Yeri Göğü İnlete, Fincan Fincana Kurban, Nasip Olur Amasya’ya Varırsam, Bülbül Kasidesi” gibi sevilen eserleri seslendirdi. Seslendirdiği eserlerle çaldıkları enstrümanlarla beğeni toplayan topluluk hem coştu hem coşturdu. Salonu dolduran kalabalığın büyük coşku ve alkışları eşliğinde eserlerini seslendiren topluluk, Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel parçaları dinleyenlerle birlikte söyledi.