Ege Üniversitesi’nde “Seyirci Kalma Arkadaşını Koru” Projesi Sergisi Açıldı

  Mert Ölmez-Ayaulym Zhexenbayeva    

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi(EÜ) Edebiyat Fakültesinde “Seyirci Kalma, Arkadaşını Koru” projesi sergisi açıldı. Proje, Viyana Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından geliştirilen ve Avusturya’da 2008’den beri 100’den fazla okulda uygulanan VİSC programı ile yapılıyor. VİSC Programı, akran zorbalığını önlemeye yönelik olarak geliştirilmiş Türkiye’deki kanıta dayalı ilk müdahale programı olma özelliği taşıyor.

Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Doğan liderliğinde gerçekleşen programda proje eğitmenliğini psikologlar Eda Keser, Zeynep Şen, Sevgi Tunay Aytekin, Bleda Tilki üstlendi. Projede akademisyenlerin yanı sıra lisans öğrencileri de gönüllü olarak çalışıyor.        

  Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi koridorlarında devam eden sergi, akademisyen ve öğrencilerin büyük ilgisini çekiyor. Etkinlik  kapsamında konuşan Proje Asistanı Salih Barman  ”Genel amaç, sosyal ve iletişim becerilerini geliştirerek, okullardaki saldırgan davranışları ve akran zorbalığını azaltmak, tüm öğrencilerin okulda kendilerini güvende hissetmesini sağlamaktır” diye konuştu.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir